הפוך לעמוד הבית
  • חיפוש מאמרים באתר
  • חיפוש ב Google
  • חיפוש ב Yahoo
איך להפוך לגורו קולינרי ב- YouTube? רמז: מתכוני וידאו PDF הדפסה דוא
דירוג משתמש: / 0
גרועהכי טוב 
נכתב ע"י אריק   
שלישי, 18 אפריל 2017 10:36
חיפשתי, חיפשתי, הפכתי את האינטרנט וגיליתי שמאוד קשה למצוא מידע איכותי שעוזר לאנשים למצב את עצמם כ"גורו קולינרי" ביוטיוב. לכן החלטתי להרים את הכפפה ולחלוק מהניסיון שלי.
אך רגע לפני שמתחילים חשוב לי לציין שלא מדובר בעבודה קלה, אז אם אתם חולמים להפוך לגורו בישול שעיניי כול יהיו נשואות אליו ולא בא לכם להתאמץ אז הכתבה הזו לא תעזור לכם. אבל אם אתם נכונים להשקיע זמן, מאמץ ומעט משאבים – הדרך להצלחה סלולה עבורכם.

מחקר ולמידה

מתחילים עם מחקר שוק ולמידה. אם אתם כבר יודעים לבשל או לאפות אז מצוין. אם עדיין לא אז זה בדיוק הזמן להתמקצע.
אחרי שאתם מכירים היטב את החומר, יש להתחיל ולצפות בסרטוני וידאו של שפים וקונדיטורים, או כפי שאנחנו קוראים לזה "למד את המתחרים שלך". אל תתעצלו, צפו לפחות ב-50 סרטוני יוטיוב של שפים וקונדיטורים. למדו אותם, את הדברים הנכונים שהם עושים אך גם את הדברים הלא נכונים, נסו ללמוד מהטעויות וההצלחות שלהם. התבוננו גם בתגובות של גולשים לסרטונים, כך תוכלו להבין מה הצופים מעדיפים ומה מפריע להם.
כמו כן הכינו פנקס רשימות, קחו אותו עמכם לכל מקום ורשמו לעצמכם רעיונות שעולים לכם במהלך היום או הלילה.

הנה כמה נקודות למחשבה:

באיזו נישה אתם רוצים להתמחות? – בישול? אפיה? מטבח מסוים (סיני, צרפתי, טבעוני)?
איזה טיפים למדתם ואתם יכולים להעביר הלאה? איזה סודות קולינריים אתם יכולים ורוצים לחשוף?
מה הערך המוסף שלכם? איך אתם הופכים את המתכונים המצולמים שלכם לייחודיים ובעלי ערך עבור הגולשים-צופים?

המלצה שלנו, התחילו את קריירת הגורו שלכם בהדרגה. בהתחלה הכינו סרטוני וידאו פשוטים יותר שכוללים טיפים וסודות, ורק לאחר שאתם מתחילים להרגיש בנוח החלו לצלם את עצמכם מכינים מתכונים שלמים. וגם כאן העלו את הדרגה בהדרגה. תחילה הסריטו מתכונים קלים ועם הזמן והניסיון החלו לצלם מתכונים מורכבים יותר.

כלים ליצירת מתכוני וידאו ביוטיוב

כדי להתחיל בהפקת מתכוני וידאו צריך להצטייד בכלים הנכונים, הם יעזרו לנו לבצע את העבודה. בין היתר צריך:

תאורה
מצלמה
תוכנת עריכה
חצובה

כל הכלים הללו חיוניים לצילום מתכונים, והם הצעד הראשון בדרך שלכם להפוך לגורו קולינרי.

תאמינו או לא אנחנו לא נולדים כוכבי קולנוע או אושיות יוטיוב. זו מיומנות שכמעט כל אחד יכול לרכוש עם קצת תרגול ומוטיבציה גבוהה. על כן, יש להתכונן לצילומי סרטונים מראש. עמידה מול מצלמה היא מיומנות נרכשת. אפשר להיות אופטימיים, נסו וטעו עד שתגיעו לתוצאה הטובה ביותר.

פתיחת ערוץ ביוטיוב

אחרי שיש לכם לפחות סרטון טוב אחד ביד, הגיע הזמן לפתוח ערוץ יוטיוב משלכם. כך עושים זאת:

היכנסו לאתר יוטיוב וחפשו כפתור "הכנס" בצבע תכלת בחלקו העליון של המסך.
אם יש לכם כבר חשבון בגוגל, היכנסו עם השם והססמה שלכם. אם לא אז פתחו חשבון בגוגל. לבסוף לחצו על –"כניסת משתמש".
שובו לדף הבית של יוטיוב ותראו שהשם שלכם מופיע בחלקו העליון של המסך. שם גם תראו חץ קטנטן, לחצו עליו, ובחרו – "הערוץ שלי".
בחלון שמופיע לפניכם בחרו באופציה של "שם עסקי או שם אחר", זאת מאחר ואתם עומדים להפוך לעסק, עסק שמתרכז בקולינריה. לבסוף לחצו – "אישור".
רשמו את שם החברה שלכם ולחצו – "אישור", והסכימו לתנאים (אין ברירה כנראה).
 בשלב זה אתם אמורים לראות את שורת ההודעה הבאה: "הוספת ערוץ לחשבון שלך!" עם וי קטן בצד.
באותו המסך תמצאו כפתור ועליו המילה "העלה". לחיצה עליו תאפשר לכם להעלות מתכונים מצולמים שהכינותם מראש. בחרו את הסרטונים שברצונכם להעלות. מרגע שהם באוויר בחרו באפשרות הפרטיות – "ציבורי" – כדי שכולם יוכלו לראות אתכם.
תנו שם תיאור ומילות מפתח לסרטונים שלכם, כדי שגולשים יוכלו להגיע אליכם גם אם לא חיפשו בדיוק את השם שלכם.
בהגדרות מתקדמות תמצאו מגוון אופציות מעניינות. תוכלו להגדיר האם לתת לגולשים אפשרות להגיב, להצביע או לדרג אתכם.
בסעיף הרישיון ובעלות על הזכויות, מלאו: רישיון יוטיוב סטנדרטי.
יש גם אפשרויות הפצה: החליטו אם אתם רוצים למסור מסרים לגולשים שלכם והאם אתם רוצים לתת להם הרשאה להטמיע את הסרטונים שלכם  באתרים אחרים.
בסוף, לחצו – "שמור" כדי שההגדרות שלכם ישמרו.
צפו בסרטון שהעלתם.
לאחר מכן, לחצו על הכפתור "הערוץ שלי" על מנת לחזור לערוץ היוטיוב שלכם. אם אתם רוצים לראות את הערוץ שלכם ממש כפי שהגולשים שלכם רואים לחצו על "הצג כציבורי".  לבסוף לחצו על –"סיום".
זהו יש לכם ערוץ יוטיוב! מזל טוב.

הקפידו להעלות מתכוני וידאו באופן תכוף וקבוע ותראו איך עם הזמן אתם הופכים לגורו בישול שאי אפשר להישאר אליו אדיש.
 
מאמרים - עמוד הבית אוכל דיאטה ומתכונים מתכונים איך להפוך לגורו קולינרי ב- YouTube? רמז: מתכוני וידאו
Copyright © 2017. מאמרים מבית הגאון. Designed by Shape5.com