הפוך לעמוד הבית
  • חיפוש מאמרים באתר
  • חיפוש ב Google
  • חיפוש ב Yahoo
ארוחות ערב שילדים אוהבים PDF הדפסה דוא
דירוג משתמש: / 0
גרועהכי טוב 
נכתב ע"י אלה   
ראשון, 18 יוני 2017 13:11

על טהרת הפסטה


אם הילדים שלכם אוהבים פסטה, כל מה שצריך להחליט עכשיו זה האם הולכים על רוטב שמנת (רוטב לבן כפי שהילדים יקראו לו) או רוטב עגבניות (רוטב אדום כמובן).

שני רטבים בסיסיים שעליכם להכיר ומשם החיים שלכם הופכים להרבה יותר קלים. הולכים עם כל סוג של פסטה שתבחרו, או יותר נכון, שילדכם יבחרו: פסטה ביסלי (פוזילי), פנה, מקרוני, רביולי במילוי גבינה או פטריות ועוד. 

רוטב שמנת ופטריות:


מצרכים:

מעט שמן זית 

קופסת פטריות אחת (רצוי טריות, לא מקופסת שימורים) לחתוך לקוביות קטנות.

בצל אחד קצוץ גס

2-3 קוביות בזיליקום קפוא

שמנת מתוקה אחת, אפשר להסתפק גם בשמנת 10%

2 כפיות שום כתוש או שני שיני שום גדולות וקצוצות

כפית מלח

קורט פלפל לבן

קורט אגוז מוסקט טחון

קורט סוכר

 

אופן הכנה:

מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום לדקה בערך עד שמריחים את הארומה שלו, מוסיפים את הפפטריות לעוד 5 דקות לערך ולבסוף את השמנת המתוקה.

בשלב הזה להנמיך טיפה את האש על מנת שלא לשרוף את השמנת. להוסיף תיבול לפי הטעם (להיזהר עם אגוז המוסקט, שלא יצא מר מידי, לשים ממש קמצוץ).

לטעום ולתקן תיבול לפי הטעם. בשלב הזה נוסיף את הפסטה שכבר הכנו מבעוד מועד, מערבבים היטב ברוטב ומגישים לאכול בהנאה!

רוטב עגבניות:


מצרכים:

בצל בינוני עד גדול קצוץ גס

שניים שלוש שיני שום קצוצות או שתי כפיות שום כתוש 

2-3 קוביות בזיליקום קפוא

מרכיבים שניתן להוסיף אך לא חובה: גמבה חתוכה לקוביות קטנות, זיתים שחורים או ירוקים, קוביות חציל, פטריות, קוביות גזר (מצריך בישול מעט יותר ארוך על מנת שיתרכך)

שמן זית

מלח, פלפלקורט סוכר

3-4 עגבניות טחונות או לחילופין פחית 400 גרם עגבניות מרוסקות.

2 רסק עגבניות קטן

2-3 כוסות מים לפי הצורך

 

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עד לשקיפות.

מוסיפים את השום לדקה נוספת עד שמריחים את הארומה שלו.

מוסיפים את הירקות החתוכים להמשך טיגון וריכוך לעוד 5 דקות בערך.מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב עם כל המרכיבים.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים היטב.

מוסיפים מים לפי הצורך (כך שלא יהיה סמיך מידי אך גם לא דליל מידי).

מתבלים לפי הטעם: מלח, פלפל, בזיליקום קפוא וקורט סוכר. במידה והכנסתם גם ירקות נוספים מלבד הבצל המטוגן, כדאי לתת להם להתבשל עוד כ-15 דקות

ברוטב על אש נמוכה כדי שיתרככו. 

עכשיו כשהרוטב מוכן, הכניסו את הפסטה למחבת, ערבבו היטב ובתיאבון!

 

קציצות טונה בקלי קלות


עוד דרך נפלאה לפתור את עניין ארוחת הערב בקלי קלות ובכלום זמן היא על ידי הכנה מהירה של קציצות טונה מדהימות שתמיד יחטפו אותן, קרות או חמות.קחו 2 קופסאות טונה מסוננות מנוזלים. ערבבו אותן עם שתי ביצים (אפשר גם ביצה אחת קשה ואחת רגילה).

הוסיפו לערובת בצל קצוץ דק ומעט פזרוזיליה. 3-4 כפות פירורי לחם ואתם מסודרים!ערבבו הכל והכניסו לטיגון על המחבת. וזהו! מוכן ולשולחן. 

 

פיצה ביתית להמונים


אז נכון שהכי קל זה להרים טלפון לפיצרייה השכונתית הקרובה ולהזמין פיצה משפחתית וזהו, אך אם הצלחתם לתכנן מספיק מראש ובאורך פלא הייתם מספיק חרוצים כדי להכין את הבצק יום קודם,

אזי שהערב אתם מסודרים ועכשיו הכל יכול לתקתק לכם בלי כל בעיה.

מתכונים לפיצה יש אינסוף ברשת, רק תעשו גוגל ומצאתם, אך אם אתם ממש עצלנים וכבר הגעתם עד לכאן, הרשו לי להמליץ על מתכון לפיצה ביתית מושלמת שאף פעם לא איכזבה אותי או את ילדיי. אך אם בכל זאת לא הספקתם להכין את הבצק מבעוד מועד, ואין לכם עכשיו 40 דקות אקסטרה לחכות רק לו שיהיה מוכן - תמיד אפשר ללכת על "פיצה פיתה" הכי פשוטה שיש.

ילדים יטרפו את זה באותה המידה. 

 

מצרכים:

פיתות חצויות לרוחב לשניים (צד אחד של פיתה שווה לפיצה פיתה אחת)

פתיתי גבינה צהובה לפיזור מלמעלה

זיתים חתוכים לפרוסות (לא חובה)

3-4 עגבניות חתוכות לרבעים

2-3 קוביות בזיליקום קפוא

2 קוביות שום קפוא או שן אחת גדולה מעוכה

1 קופסת רסק עגבניות קטנה

מלח, פלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

בקוצץ ירקות חשמלי קטן מכניסים את העגבניות, הבזיליקום, השום והתבלינים ומערבבים הכל לכדי עיסת רוטב אחידה.

מוסיפים גם את רסק העגבניות ומרבבים שוב בקוצץ.

על כל צד פנימי של פיתה מורחים כף עד כף וחצי של רוטב. מפזרים בפתיתי גבינה צהובה מעל (או פרוסת גבינ"צ אם אין בבית שקית פתיתים) 

ויאללה לתנור!

מחממים ב-180 מעלות למשך 15 דקות בערך. בודקים שהגבינה נמסה ושהבסיס של הפיתה התקשה מעט וזהו!

הרי לכם "פיצה פיתה" לתפארת!

בתיאבון!!!

 
Copyright © 2017. מאמרים מבית הגאון. Designed by Shape5.com