הפוך לעמוד הבית
  • חיפוש מאמרים באתר
  • חיפוש ב Google
  • חיפוש ב Yahoo
מחפשים מסעדה בהרצליה ומבולבלים מההיצע? יש לנו חדשות עבורכם PDF הדפסה דוא
דירוג משתמש: / 0
גרועהכי טוב 
נכתב ע"י אריק   
שלישי, 18 אפריל 2017 10:50

יש המון מסעדות בהרצליה ובכל פעם שצריך להחליט לאיזו מסעדה הולכים, נכנסים לאינטרנט, קוראים ביקורות, תגובות, גולשים ממסעדה למסעדה ומתחילים לחוש את הבלבול והתסכול. יש כל הרבה מסעדות בהרצליה – איך נוכל לבחור, אפוא, אחת מבין כל השפע הזה?

אם התסריט הזה מצלצל לכם מוכר אז יש לנו חדשות עבורכם. אולי נראה לנו שיש שפע רב של מסעדות בהרצליה (או בתל אביב או בגבעתיים), אך בפועל ראוי שנאכל רק בכ-1/3 מהן. כי בכל יתר המסעדות (2/3) אתם צפויים לפגוש מזון מעובד, מזון מהיר, מזון תעשייתי או אוכל שכלל לא בושל במסעדה. ואם בבתי חולים מקפידים להגיש לנו אוכל טרי שהוכן במקום (גם אם הוא לא הכי טעים בעולם) אז בוודאי שנצפה לקבל שירות ואיכות דומים גם במסעדות בהן אנחנו משלמים במיטב כספנו על האוכל.

אם נסתכל לדוגמה על רשתות מזון מהיר בינלאומיות ומוכרות נגלה שמרבית המנות שהם משווקות לנו נעשות במפעלים. ועובדה זו נכונה גם ללא מעט מסעדות עצמאיות שאינן קשורות לרשתות מזון בינלאומיות. מפעלי המזון שמספקים למסעדות את המזון עושים זאת בעזרת פס ייצור המזכיר יותר מפעל להרכבת שבבים אלקטרוניים מפס ייצור למזון. המפעלים שלהם גדולים כמו אצטדיונים והקשר בין המזון שהן מפיקות לבין אוכל בריא ומזין הוא מקרי עד לא קיים.
אם כבר לאכול בחוץ, אז לאכול בריא.

את השליטה הטובה ביותר במה נכנס לנו לפה נשיג כאשר נכין את האוכל בעצמנו. אז ורק אז אנחנו יכולים להחליט מה נכנס למנה שלנו ועל מה אנחנו מוותרים. יש לנו שליטה מלאה בכמות השמן, באחוז השומן בגבינות, בכמות הפחמימות שנאכל ובשיעור בוויטמינים שנצרוך. אבל לעתים בא לנו להתפנק קצת ולצאת לאיזו מסעדה בהרצליה, וגם כאן אפשר לנסות ולהגדיל את השליטה במה שנזין את הגוף שלנו.

חשוב להבין שגם מנות ומאכלים שנראים לנו כאילו הרגע השף סיים לבשלם יכולים להגיע ממפעלי מזון, לרבות מנות כמו: טורטליני צמחוני, בוריטוס, עוגת טרמיסו ואפילו עוגת וולקן שוקולדית. מנות שכאלו מגיעות בדרך כלל למסעדות כשהן קפואות וכאשר נזמין במסעדה, השף יפשיר אותן עבורנו, יחמם אותן היטב, יקשט אותן ולא נרגיש בכך כאשר הן יוגשו לשולחן שלנו. אך האמת היא שאוכל שנקנה במפעלי מזון טומן בחובו רעלים מסוגים שונים ועלול לגרום לנזקים לגוף שלנו עקב מנת יתר של סוכרים או שומן, חומרים משמרים, חומרים סינטטיים, מוצרי התפחה, תירס, עודף מלחים ונתרן, עמילן ועוד רעות חולות נוספות נוהגים מפעלי מזון להכניס למזון שלנו.

אז מה עושים? מחפשים רמזים...
חפשו מסעדות בריאות, עם מטבחים פתוחים שרואים בדיוק מה השפים מכניסים לכל צלחת וצלחת. חפשו מסעדות שהתפריט שלהן משתנה תדיר, אפילו על בסיס יומיומי – זה מעיד על תחלופה בריאה של חומרי גלם. חפשו מסעדות ששמות את הדגש שלהן על תפריט עונתי משתנה, המבוסס על חומרי גלם רעננים ועונתיים. חפשו מסעדות עם קריצה למטבח הטבעוני או למטבח צמחוני, מסעדות שכאלו בדרך כלל מחוברות יותר לטבע ולאדמה.
כאשר תמצאו את מסעדות הבריאות האלו תגלו שהן ספורות ולמעשה אין לנו כל כך הרבה בחירה ושפע כפי שחשבנו כאשר התחלנו לחפש מסעדה בהרצליה.


 
מאמרים - עמוד הבית אוכל דיאטה ומתכונים מסעדות מחפשים מסעדה בהרצליה ומבולבלים מההיצע? יש לנו חדשות עבורכם
Copyright © 2017. מאמרים מבית הגאון. Designed by Shape5.com