הפוך לעמוד הבית
  • חיפוש מאמרים באתר
  • חיפוש ב Google
  • חיפוש ב Yahoo
ספירולינה - למה כדאי לכם להכיר אותה PDF הדפסה דוא
דירוג משתמש: / 0
גרועהכי טוב 
נכתב ע"י אסף סגל   
חמישי, 09 אוגוסט 2018 15:18


ספירולינה היא מזון העל הפופולרי ביותר בעולם. צורכים אותו בטבליות ובאבקות ושותים אותו בשייקים. ספירולינה היא אצה ירוקה הגדלה במים מתוקים והיא מכילה את כל אבות המזון החיוניים לגוף האדם. ספירולינה התגלתה באפריקה בזמן שחוקרים עקבו אחר שבט מבודד החי על גדות נר הצ'אד. החוקרים מצאו שהשבט המבודד בריא במיוחד לעומת שבטים אחרים באיזור. החוקרים מצאו שהם אוספים אצות ירוקות מהנהר, מייבשים אותם ומוסיפים את האצות למזונם.

 

בשנת 1967 ספירולינה הוכרזה כמזון על בצורה רשמית והחלו לייצר אותה ברמה מסחרית ברחבי העולם.

 

ערכים תזונתיים באצת הספירולינה

 

 

  • ·         50% חלבונים מלאים המכילים את כל חומצות האמינו
  • ·         פחמימות מורכבות
  • ·         ויטמינים מסוג K,  E,B
  • ·         מינרלים מסוג אבץ, סידן, ברזל ואשלגן
  • ·         חומצות שומן מסוג אומגה 3 ואומגה 6.

 

 

ספירולינה והרזיה

 

ספירולינה מכילה כמות עצומה של סיבים תזונתיים, חלבונים ופחמימות איכותיות במיוחד, כשאנו צורכים ספירולינה כל יום הגוף אינו משדר שהוא זקוק למזון וכך נמנעת צריכה של מזונות ריקים כמו פחמימות ריקות וסוכר לבן. חשוב לדעת, בגלל הנוכחות הגדולה של ויטמין K באצת הספירולינה, צריכתו אינה מומלצת לאנשים הנוטלים תרופות לדילול דם. לאנשים הצורכים תרופות מרשם מומלץ להיוועץ ברופא לפני נטילה של תוספי תזונה.

 


 
מאמרים נוספים :

» כלורלה

 היא אצת מיקרו חד תאית שהתגלתה בסוף המאה ה-19. היא מאופיינת שבתכונות תזונתיות רבות ויש הרואים בה מזון על. קיימים שני מינים של כלורלה הנפוצים כיום בעולם, אך יש הסבורים כי מדובר למעשה על הצמח החד תאי הראשון שהופיע על פני כדור הארץ. על מנת להתפתח כלורלה זקוקה להרבה אור שמש והיא...
מאמרים - עמוד הבית רפואה תוספי תזונה ספירולינה - למה כדאי לכם להכיר אותה
Copyright © 2018. מאמרים מבית הגאון. Designed by Shape5.com